Downtown Chicago! - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Maarten Verweij - WaarBenJij.nu Downtown Chicago! - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Maarten Verweij - WaarBenJij.nu

Downtown Chicago!

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg Maarten

12 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Chicago

Deze eerste week ben ik elke dag met Jim, m’n supervisor, buiten de deur gaan lunchen. Aangezien je een uur lunchpauze hebt, gaan de meeste collega’s uit eten. Restaurant genoeg immers! Jim en ik hadden afgesproken om de eerste week alle stereotype Amerikaanse fastfood mogelijkheden langs te gaan (vindt hij ook fijn!). Dat was dus een week lang cheeseburgers, deep pan pizza’s en meer van dat soort gezonde maaltijden! Na het werk ben ik ’s avonds een beetje aan het fietsen, hardlopen, zwemmen, rondjes cruisen in ‘the Beast’ (zie foto, kan het nog steeds niet geloven....), winkels bezoeken etc etc.
Afgelopen woensdag maakte ik op kantoor mijn eerste Tornado warning mee! Uit het niets komt er dan een storm opzetten, een kwartier lang is het een puinhoop met wind en regen en daarna is er weer niks aan de hand. Behalve een omver gewaaide vrachtwagen ergens in de buurt was er geen schade. Hier in Chicago zeggen ze: “If you don’t like the weather….. wait five minutes!”
’s Avonds ben ik met collega’s naar de Rockford Speedway geweest. Rockford is een stadje dat drie kwartier ten westen ligt van ons hoofdkantoor in Elgin. De Rockford Speedway klinkt stoer, maar is niet meer dan een kleine oval track met afgeragte auto’s, gereden door foute Redneck Hillbillies. Door de lage opkomst van onze klanten ben ik uiteindelijk ingestapt om een wedstrijdje mee te rijden met locals en klanten van Equipment Depot. We reden 6 rondjes, waarvan ik de eerste 3 aan de leiding reed, totdat een of andere idioot mij van acher ramde en ‘I totally spun out of control’. Ik werd bijna nog frontaal aangereden door de achterblijvers en kon uiteindelijk m’n rondjes achteraan uitrijden. Wel even alle collega’s de stuipen op het lijf gejaagd en uiteindelijk een goede en enthousiaste indruk achtergelaten. Het was in ieder geval een leuke manier om op je derde werkdag een heleboel mensen te leren kennen!

De eerste werkweek is als een speer voorbij gegaan. De introductie is achter de rug en ik heb een goede start kunnen maken met de projecten die ik hier zal aanpakken.
Als cadeautje heb ik mezelf dan ook meteen maar getrakteerd op een volledige set Callaway Big Bertha golfclubs, mooie tas erbij, alles erop en eraan! Ben er nogal happy mee kan ik verklappen!

Zaterdagochtend ben ik met de trein richting Downtown Chicago gegaan. Een kaartje voor het hele weekend kost $ 5..... daar kan de NS nog een puntje aan zuigen. En ze rijden nog op tijd ook! Het is wel alsof je in de stoptrein van Rotterdam naar Amsterdam zit, van Arlington naar hartje centrum, aan de voet van Sears Tower, duurt drie kwartier... Maar dan heb je ook wat! Wat een coole stad is dit! Mooier, rustiger en schoner dan New York, een strand, veel groen, musea, kortom: teveel om op te noemen. Ik ben rechtstreeks naar Sears Tower gelopen om de boel eerst maar eens vanaf 440 meter hoogte te bekijken. Daarna lekker de toerist uitgehangen: gewapend met camera, kaart en Lonely Planet heb ik uiteindelijk zeven uur door het centrum gebanjerd. Broodje van de Subway, espresso bij de Starbucks en verder alleen maar slenteren. Wat Chicago zo leuk maakt zijn natuurlijk alle wolkenkrabbers, maar dwars door het centrum loopt de Chicago River waar de Chicagoans lekker met hun bootjes aan het cruisen zijn. Een bizar contrast, maar wel erg leuk.

Morgen maar eens de nieuwe clubs uitproberen en volgende week weer de stad in: dan staat de jaarlijkse Air- and Watershow op het programma!

• 12 Augustus 2007 - 03:59

Wis:

Yo Martin,

Klinkt allemaal erg goed. Volgens mij wordt het een toptijd. Maar wat ik wel een beetje mis, nu al, zijn de verhalen over het vrouwelijk schoon daar... Ben ik niet echt van je gewend ;-)!

Cheers,

Wis

• 12 Augustus 2007 - 08:54

Tom:

the beast... ;) en dan die rode afgeragde "race-mobiel"
    je vermaakt je wel zo te zien

Heeft Jim een order geplaatst bij me voor jou? Zag zoiets staan ;)

• 12 Augustus 2007 - 14:13

Drop:

Steengoed, doe mij ook zo'n bakkie

succes daar!!

• 12 Augustus 2007 - 17:26

Frank Hut:

Hoi Maarten,

Ben zwaar jaloers, klinkt allemaal erg gaaf! Wel een ontzettende eerste rotweek.

Ik hoop maar dat niet elke week zoals de eerste word, anders zal je met al dat fastfood nooit meer een halve marathon lopen.

Geniet ervan zou ik zeggen! Ik zal af en toe zeker je site in de gaten houden.

gr
    Frank

• 13 Augustus 2007 - 07:44

Rienk:

Leuke plaatjes veel plezier daar
    Rienk

• 13 Augustus 2007 - 19:58

Heinz:

Veel plezier daar. Je houdt jezelf i.i.g. lekker bezig! Nogal nice!

Later aligator, Heinz

• 13 Augustus 2007 - 19:58

Heinz:

Veel plezier daar. Je houdt jezelf i.i.g. lekker bezig! Nogal nice!

Later aligator, Heinz

• 14 Augustus 2007 - 09:25

Kneet:

Wat een vette stad met al die wolkenkrabbers. The Sears tower moet echt machtig zijn. Gaaf hoor!

• 21 Augustus 2007 - 07:11

Celine:

Hé mr USA,

Wat een goed verhaal, vooral de Rockford Race LACHEN!!! Kunnen gewoon niet rijden die gasten, vandaar al die grote auto's!

Have fun en tot snel!

Groeten, Celine

• 25 Augustus 2007 - 13:41

Trombone Petey:

Hey Bivaap! Ziet er donders uit en de bak mag er wezen man! Leuke stories trouwens, moest er goed om lachen!

Peter